Erik Bennink, de huisfotograaf van Zakennet Hardenberg

17 februari, 2020

Het kan de lezers van onze berichten niet ontgaan zijn: elke post wordt afgesloten met een prachtige foto. Het oog van de meester is overduidelijk aanwezig. Ik heb het over het oog van Erik Bennink, de huisfotograaf van Zakennet Hardenberg. Hier zie je hem in beeld tijdens zijn 10-minuten-presentatie.

Samen met zijn vrouw Marijke Bennink (die ook yogadocente is) runt hij Bennink Fotografie, the art photography. En dat is precies wat Erik uitstraalt. Het is kunst, geen kunstje. Zijn oog is altijd op zoek dat ene wat het ogenschijnlijke normale moment zo bijzonder maakt. De foto is zijn manier om te spreken. Zijn manier om met de schoonheid van één beeld meer te zeggen dan 1000 woorden.

Erik vertelt over zijn ondernemerschap. Het mooie is, zo vertelt hij, nu het einde van van zijn carrière langzaam maar zeker nadert, ’things are still getting better’. Bogend op zijn ervaring, gedreven door zijn passie, ontdaan van de dwang van het moeten, ontstaat de perfecte rust om de mooiste beelden ooit te creëren. Hoe fantastisch is dat?